• Zenspots i forjagede byer

Havearkitekten drømmer om at få byplanlæggere, landskabsarkitekter og kommuner med på hans idé om at indrette, hvad han kalder ’zenspots’ rundt omkring, hvor mennesker har brug for ro.

»I nærheden af parker og midt i de forjagede byer eller måske ved sygehuse eller psykiatriske hospitaler kunne man udvælge steder, hvor man lod sådan et spirituelt træ stå og måske anlagde rislende vand og omkransede det af høje hække eller hegn. Så kunne folk gå ind til træet og tage et pusterum. Det behøver ikke være stort, måske bare 5 gange 5 meter. Det ville være et naturrum med en speciel rolig og afstressende energi«.

Hjemme hos sig selv har Kaj Evers et af de gamle japanske træer. Viser efterårsvejret sig fra sin stride side, kan han stadig se træet og andre ting i haven fra udestuen, der ligger i direkte forbindelse med huset.

Udestuen lukkes ikke af her om efteråret. Den er i brug hele året – takket være blandt andet en brændeovn.

»Den tænder vi op i, når det bliver koldt, og så bliver det faktisk ekstra hyggeligt at være der. Ild og brænde er jo også natur. Det er i det hele taget det skønneste at være derude«.

»Det synes børnene også. Hvis himlen er skyfri, har de nogle gange bedt om at sove derude, for der kan de ligge og se på stjernerne«.