• Eversgreen – NIWAKI

Eversgreen tilbyder ’Special Edition’ enestående og helt igennem unikke japanske træer med deres individuelle karakter og udtryk. Der er ikke to individer der er ens. Disse træer er dyrket, passet og plejet igennem mange år, de ældste eksempler i vores ’Limited Edition’ er op til 100 år gamle.
Med en enkelt og korrekt beskæring samt omsorg og kærlighed fra det indre, er disse individer blevet skabt igennem traditioner og gået fra generation til generation hvor de har, og vil overleve alle andre fremadrettet.
Skulpturelle ’terapi-træer’ som giver en beroligende og terapeutisk energi fra sig, man visser dem respekt og ærbødighed, siger: ”Ku nichiwa” når man lige går forbi. Derved åbner man gradvis op for sindet og vil kunne opfange træets stærke energi igennem dens enorme jordforbindelse. Meditation, afspænding og afstresning som skal flyttes til ’a High er level’ vil være at opnå med disse træer. Igennem mindfulness, bounding og korrekt åndedræt vil man blive afslappet samt finde ro med sig selv, carmness. ’connecting and bounding with nature’

Breath in breath out, breath in breath out, breath in breath out…..

Pinus pentaphylla


Hvidfyr eller Penselfyr, har bløde og blålige nåle. Er langsomt voksende og særdeles foretrukket træ til skulpturel bonsai træ i haven. Foretrækker almindeligt godt sandmuldet have jord men kan også klare andre typer jord. Trimmet i utroligt flot design. Smuk og særdeles karakteristisk træ til haver og parker. Fortrækker solrig plads men tåler også skygge. Fuld hårdfør men udvikler sig selvfølgelig bedst i et lidt lukket miljø. Ikke for vådt men aldrig udtørring.

Ilex crennata ‘Kimne’


Er også kendt som ‘Sky træet’ da dens klippede grønne puder kan minde om skyer der hænger i luften. Det er en meget langsomt voksende stedsegrøn plante med mørkegrønt løv. Disse er trimmet og beskåret med både to stammer og med enkelt stamme. Formen kan være både som Pergode eller som skyer der hænger i luften ’Cloud Tree’. Meget elegant træ som vil gøre sig godt i enhver have.
Hårdfør mod vinter. Ynder almindeligt godt sandmuldet have jord og gerne lidt læ plus sol men kan sagtens placeres i halvskygge. Ikke for vådt men aldrig udtørring.